Martin har en hektisk hverdag – men han liker det!

Vi har snakket med Martin, en tidligere elev på Vestby videregående skole og stilt han noen spørsmål.

Person med bybilde i bakgrunnen - Klikk for stort bildeMartin anbefaler å lage en god grunnmur for fremtiden ved å gjøre en innsats på skolen. Privat/gjengitt med tillatelse  

Hvilken retning gikk du på Vestby videregående skole og hvilke muligheter har det gitt deg?

Jeg begynte på Service- og samferdsel (det som i dag heter Salg, service og reiseliv) og gikk 2. året på Salg, service og sikkerhet. Jeg gikk inn med intensjonen om å gå videre innenfor sikkerhet, og det var egentlig det eneste målet jeg hadde satt meg. Men etter hvert så likte jeg nesten alt, og da ble det litt vanskeligere å velge. Og det ble ikke noe lettere når jeg i tillegg gjorde det bra i alle fag. Når det kom til den tiden hvor jeg skulle søke lærlingplass så tittet jeg litt på mulighetene jeg hadde og jeg måtte gå i tenkeboksen på hva jeg egentlig ville. Jeg søkte først på flere stillinger innenfor sikkerhet. Men så kom jeg over en annonse hos Barne- og familiedepartementet der de søkte en kontor- og administrasjons lærling - og da var jeg solgt. Jeg tror jeg satt i flere timer for å skrive den perfekte søknaden og jeg endte opp med å få jobben! Så nå er jeg i mitt 2. år som lærling i Barne- og familiedepartementet, og det har gitt meg ekstremt mye. Jeg har modnet og fått kompetanse jeg aldri trodde jeg kom til å få. Jeg er leder i et lærlingenettverk for alle departementslærlinger, jeg er med i arrangementskomiteen til OK stat, men kanskje aller viktigst - jeg har fått en følelse av hva jeg vil etter at jeg er ferdig med læretiden. Så alt i alt har jeg 100 baller i luften hele tiden, men jeg liker det!

Hva var det beste med å gå på Vestby vgs?

Det beste med å gå på Vestby var lærerne jeg hadde. Jeg vet jo at det er forskjell fra elev til elev og fra lærer til lærer. Men den oppfølgingen og all skryt jeg fikk av lærerne økte motivasjonen min. Jeg gikk fra å være en fyr som ikke likte skole i det hele tatt og var fornøyd om jeg bare ikke strøk på en prøve, til å få toppkarakter i alle fag. Og det er takket være lærerne jeg hadde på Vestby.

Hvis du skal komme med et godt tips til alle nye elever - hva vil det være?

Jeg har jo absolutt ikke noe fasit her. Men jeg ville anbefalt å prøve og innse at dette er grunnmuren til hva du velger å gjøre resten av livet ditt, så lag en god grunnmur. Konsentrer deg på skolen, gjør det du skal gjøre og sikt høyt. Hvis du går for å få en 3'er i alle fag så får du ikke noe høyere enn en 3'er. Det er bare 2-3 år av livet ditt, så gjør en innsats de 2-3 årene 😊 Masse lykke til!

Til toppen