Overgangen fra skole til læreplass

For deg som avslutter ditt Vg2 yrkesfag i år. Om du ikke har fått deg læreplass så håper jeg at du allerede er i gang med å søke.

Folk i arbeid på kjøkken, byggeplass og lager - Klikk for stort bilde Louis Hansel/Elevate/Kiefer Likens/Unsplash.com

Corona-tiden nå i vår kan ha gjort det litt vanskeligere å få læreplass siden mange bedrifter har måtte stenge i korte eller lengre perioder. Derfor er det ekstra viktig at du nå er aktiv for å skaffe deg en læreplass.

Selv om du har søkt om læreplass i Vigo så er det bedriften som ansetter og velger sine lærlinger. Dette betyr at et bedriftsbesøk kan være akkurat den muligheten du trenger for å få din læreplass.

På Viken.no finner du en veldig flott informasjon om nettopp prosessen for å bli lærling.

Om du fortsatt ikke har fått deg lærlingeplass i august 2020 vil du få tilbud om læreplasskurs på Vestby videregående skole. Dette varer i 4 uker og vil ha fokus på cv, søknad og intervjutrening. I tillegg ønsker vi at du finner en relevant praksisplass, slik at du vil være enda mer attraktiv til en læreplass i løpet av høsten.

Om du fortsatt ikke får læreplass etter kurset har du krav på Vg3 i skole. Dette er 12 måneders opplæring i bedrift UTEN lærlingelønn med en etterfølgende fagprøve. Tilbud om Vg3 i skole gjelder for deg som har ungdomsrett.

Gode tips før du går på bedriftsbesøk eller skal ha et intervju.

Lykke til med søking og læretiden når du får deg læreplass.

Kitt Bendix Marthinsen
karriereveileder