Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse torsdag 11. mars: viken.no/vestby-vgs

Vg1 SSP med Europa/programfag Toppidrett

Det er nå mulig å søke på våre tilleggstilbud på Vg1 Studiespesialisering: plusstilbud Europa og programfag Toppidrett.

Tilleggstilbud Vg1 SSP - Søknadsfrist 8. mars - Klikk for stort bilde SL Produksjon

Disse tilbudene er ikke søkbare i Vigo så du søker vanlig studiespesialiserende ved Vestby vgs i Vigo og må i tillegg fylle ut en tilleggssøknad for det tilbudet du ønsker.

Søknadsskjema:

Søknadsskjema Vg1 SSP med plusstilbud Europa

Søknadsskjema Vg1 SSP med Toppidrett

Søknadsfrist:

Fristen for å fylle ut tilleggssøknaden er mandag 8. mars.
OBS: Søknadsfristen til Vg1 SSP med Toppidrett er utvidet til mandag 15. mars.

Litt om tilbudene:

Europa:

Språk og kulturkompetanse er etterspurt i arbeidslivet og vi har derfor en temaklasse som vi kaller Europaklassen. Elevene her har 2 timer i uka i tillegg til de obligatoriske 30 timene på Vg1.

Her går du sammen med andre elever som er over gjennomsnittet interessert i europeisk språk, historie, geografi og kultur. Internasjonalisering og møter med mennesker fra andre land og kulturer inngår i opplæringen. Klassen drar på en tur til en europeisk by i løpet av skoleåret. For skoleåret 2018-19 var Dublin og Athen fokusområder for klassen. I 2019-20 er det Dublin og Roma.

Kompetansen elevene får i Europatimene er nyttige inn i fagene geografi, historie, engelsk, fremmedspråk, religion og flere av programfagene på Vg2 og Vg3.

Programfag Toppidrett:

På Vestby videregående kan du høsten 2021 søke om faget Toppidrett 1 på Vg1 studiespesialisering. Våre proffe lærere vil i samarbeid med HSV-fotball, Son håndballklubb, Vestby håndballklubb og Soon triathlonklubb arbeide for å gi deg tett oppfølging og gode treningsopplegg.

Toppidrett 1 er et 5-timersfag for deg som ønsker å satse målrettet og systematisk på trening innen konkurranseidrett. Med faget toppidrett vil du få mulighet til å trene sammen med andre idrettsinteresserte elever. Det blir tett oppfølging av lærer hvor målet er at du får utviklet deg som idrettsutøver.

Det at du velger toppidrett på Vg1 gir ingen begrensninger for videre valg i opplæringen.