Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse torsdag 11. mars: viken.no/vestby-vgs

Lokalt ordensreglement

Midlertidig ordensreglement for Vestby vgs skoleåret 2020 - 2021 grunnet covid-19.

Høye forventinger og tydelige krav gir resultater!

1. Smittevernreglene skal følges

• Alle skal følge de til enhver tid gjeldende regler fastsatt av myndigheter og skoleeier.
  • Elever må selv sørge for vask av pulter, stoler og kantinebord etter bruk.

2. Vi møter alltid presis til timene

Skolen har én regel ved foresentkomming:

• Etter at ordinær undervisning har startet må du gå til kontoret og hente adgangstegn for å komme inn i timen.
  • Du vil bli registrert og kan bare hente adgangstegn tre ganger per termin.
  • Forsinkelser som skyldes tog eller buss regnes ikke med.

• Ordensanmerkning
  • Etter tre ganger vil kontaktlærer ta kontakt med hjemmet.
  • Stort fravær kan føre til at du får nedsatt karakter i orden og/eller manglende vurderingsgrunnlag i faget.

Unntak:

• Reglene om adgangstegn bortfaller så lenge smittesituasjonen er på gult eller rødt nivå.
  • Elever med luftveissymptomer skal ikke møte på skolen. Eleven må kontakte fag- og kontaktlærer for undervisningsopplegg. Ordinære fraværsregler gjelder.

3. Du må ha med nødvendig utstyr og arbeid til timene

Konsekvenser:

• Du sendes hjem for å hente nødvending glemt utstyr.
  • Du kan bli bortvist for resten av økten.
  • Ordensanmerkning. Etter tre ganger vil kontaktlærer ta kontakt med hjemmet.

4. PC og andre digitale gjenstander:

• PC brukes etter avtale med lærer.
  • Mobiltelefoner, musikkspillere og elektronisk underholdningsutstyr skal være avslått under opplæringen hvis ikke annet er avtalt med læreren.

Konsekvens:

• Ordensanmerkning. Etter tre ganger vil kontaktlærer ta kontakt med hjemmet.
  • Kan føre til at du får nedsatt karakter i adferd.

5. Overhold tidsfrister/lever presis!

• Overholder du ikke tidsfrister vil arbeidet ditt ikke bli registrert.
  • Sjekk TEAMS jevnlig.
  • Du må søke avdelingsleder (for faget) om mulighet for ny utsatt vurdering (Skjema på kontoret må signeres av foresatte). Dokumentasjon vedlegges.

Konsekvens:

• Ordens-/adferdsanmerkning. Etter tre ganger vil kontaktlærer ta kontakt med hjemmet.
  • Kan føre til at du får nedsatt karakter i orden og/eller manglende vurderingsgrunnlag i faget.

6. Spising i timen er ikke tillatt

Konsekvens:

• Kan føre til at du får nedsatt karakter i orden/adferd.

Unntak:

• Lærer kan gjøre unntak slik at elever kan spise i klasserommet i timen/friminuttene.
  • Det kan også tillates innkjøp av mat og drikke i kantinen til andre tidspunkt enn oppsatte friminutt.
  • Rommet må være ryddet og rengjort i tide til ny undervisningstime.

7. Forlat ikke timen uten tillatelse fra lærer.

Konsekvens:

• Adferdsanmerkning. Etter tre ganger vil kontaktlærer ta kontakt med hjemmet.
  • Kan føre til at du får nedsatt karakter i adferd.

8. Bruk av fellesarealer i skoletiden:

• Skolen gjør en fortløpende vurdering av hvilke områder som skal holdes åpent.
  • Elevene må følge FHIs råd om avstand, håndvask og annen anbefalt atferd.

Elever som bevisst og forsettlig unnlater å overholde gjeldende smittevernregler, eller lar være å etterkomme anvisning fra skolen og dens ansatte kan vises bort fra lokalene. I alvorlige tilfeller kan eleven bli bortvist for resten av skoledagen, jfr. Opplæringsloven § 9A-11 og fylkeskommunens ordensreglement.